Bakbox | Chocolade-bananenbrood
Bakbox | Chocolade-bananenbrood

Bakbox | Chocolade-bananenbrood

+/- 10 plakken | met melkchocolade en hazelnoten

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of brownies - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Probeer deze week dit chocolade-bananenbrood met makkelijk recept om het brood een gemarmerd effect te geven. Naast voedzaam en lekker is dit bananenbrood een echte beauty.

Tags:
Recipe
Allergens:
Milk
Soy
Hazelnuts
Egg
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

/ Serving 2 people

3 piece

Banana

200 g

Chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)

20 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

400 g

Banana bread mix

(Contains Egg, Wheat, Milk May be present Gluten, Peanuts, Tree nuts, Sesame, Soy, Lupin)

Not included in your delivery

100 milliliters

Sunflower oil

90 milliliters

Water

Nutrition Values

Energy (kJ)8295 kJ
Calories1983 kcal
Fat97.6 g
Saturated Fat31.9 g
Carbohydrate237.5 g
Sugar150.4 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein31.4 g
Salt3.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Cake tin (25cm length)
Large Bowl
heat resisting bowl
Saucepan
Mixer
Skewers

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Prak 2 bananen fijn met een vork. Snijd de derde banaan in de lengte doormidden en leg apart.
  • Vet een rechthoekig cakeblik in, of bekleed de binnenkant met bakpapier. 

Tip: Je kunt je bananen sneller laten rijpen door ze naast een avocado te leggen of in een krant te wikkelen. Zijn je bananen toch nog erg hard, dan kun je ze ook pureren met een staafmixer of een keukenmachine.

Smelten en mixen
2
  • Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet op de pan een hittebestendige kom en zorg dat deze het water niet raakt.
  • Voeg 50 g melkchocolade toe aan de kom. Laat volledig smelten en daarna iets afkoelen.
  • Meng in een grote kom de geprakte bananen met de bananenbroodmix, het water en 100 ml zonnebloemolie. Mix het geheel met een garde of handmixer tot een egaal beslag.
  • Hak de hazelnoten grof.
Bakken
3
  • Meng de hazelnoten en overige chocoladedruppels door het beslag.
  • Voeg de helft van het beslag toe aan de kom met gesmolten chocolade en meng goed door.
  • Giet eerst het chocoladebeslag in het cakeblik en vervolgens het naturel beslag. Roer kort met een satéprikker of mes door het beslag zodat er na het bakken een marmereffect ontstaat.
  • Leg de twee stukken banaan bovenop het beslag. Druk ze een beetje in het beslag, maar zorg dat ze nog wel zichtbaar zijn.
  • Bak het bananenbrood 45 - 55 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Controleer of het bananenbrood klaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt hij er droog uit? Dan is het bananenbrood klaar!
  • Haal uit de oven en laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen in het blik.