Til je borrel naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk borrelhapje op tafel. Zet de drankjes koud en de gezelligheid kan beginnen! Kies deze week voor 3 verschillende zelfgemaakte snacks in 1 box met deze mix van mini kaasbroodjes, spinazie-feta rolletjes en saucijzenbroodjes. Zeker is: deze traktatie valt bij iedereen in de smaak!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
15 gram
Rundergehakt
0.15 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
⅗ stuk(s)
Ei
0.15 zakje(s)
Belgische kruidenmix voor gehakt
1.75 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
6 gram
Pikante uienchutney
6 gram
Roomkaas
15 gram
Spinazie
35 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 gram
Sesamzaad
10 gram
Geraspte oude Goudse kaas
⅖ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
0.13 el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg aan een kom het gehakt, de knoflook, panko, 1/2 el mosterd en 1 1/2 tl gehaktkruiden toe. Voeg 1 ei toe, kluts het ei los en meng alles goed door elkaar.
Rol het bladerdeeg uit over het aanrecht of een snijplank en bestuif met wat bloem zodat het deeg niet gaat plakken. Druk de 2 stukken bladerdeeg met je handen aan elkaar zodat er een lange strook ontstaat. Snijd het bladerdeeg in drie gelijke stroken. Kluts 1 ei los in een kleine kom.
Neem 1 strook van het bladerdeeg en snijd het over de lengte in 2 stukken. Verdeel het gehakt over het midden van de stroken bladerdeeg en verdeel de uienchutney over het gehakt. Bestrijk een rand aan de lange zijde met wat ei. Vouw het deeg over het gehakt heen en druk de zijkant dicht met een vork. Snijd het gevulde bladerdeeg in kleine stukken van 3 cm. Bestrijk de bovenkant met wat van het geklutste ei en strooi 1/2 zakje sesamzaad over de saucijzenbroodjes.
Neem 1 strook van het bladerdeeg en snijd het over de lengte in 2 stukken. Verdeel de roomkaas over het midden van de stroken bladerdeeg. Verdeel in totaal 1 el mosterd over de roomkaas. Bestrooi met de geraspte oude kaas. Besmeer een rand aan de lange zijde met wat ei. Vouw het deeg over de vulling heen en druk de zijkant dicht met een vork. Snijd het gevulde bladerdeeg in kleine stukken van 3 cm. Bestrijk de bovenkant met wat van het geklutste ei.
Hak de spinazie grof en verkruimel de feta in een kom. Verwarm 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe, roerbak 1 - 2 minuten en breng op smaak met peper en zout. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet. Druk eventueel aan met een lepel zodat er zo veel mogelijk vocht uit lekt. Meng de spinazie met de feta. Verdeel het mengsel over de lengte van het laatste stuk bladerdeeg, maar laat 1 cm leeg aan de rand. Bestrijk de lege rand met wat van het geklutste ei. Rol het deeg op en plak goed dicht. Snijd de deegrol in plakken van 2 cm.
Tip: Houd je van zoet? Besprenkel de spinazierolletjes met wat honing voordat ze de oven in gaan!
Leg alle bladerdeeghapjes op een bakplaat met bakpapier. Zorg voor voldoende afstand zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Haal de hapjes uit de oven en leg op een serveerschaal. Serveer warm.
Tip: Is er niet genoeg ruimte voor alle bladerdeeghapjes? Gebruik dan twee bakplaten of bak de hapjes in meerdere rondes.