Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze jaarwisseling bak je suikerkoekjes met glazuur en melkchocolade! Start met een simpel zanddeeg en creëer feestelijke koekjes met behulp van de koekjesvorm op de receptkaart.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
400 gram
Tarwebloem
(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)
100 gram
Poedersuiker
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
100 gram
Melkchocoladedruppels
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Gluten, Noten, Pinda's, Sesamzaad)
200 gram
Suiker
Meng in een grote kom de roomboter met de kristalsuiker en mix met een mixer of garde tot een romige massa. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem toe en meng tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens tot een samenhangend geheel en maak er een bal van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van sterren (zie Tip). Kneed het overige deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en laat voldoende afstand tussen de koekjes (zie Tip). Bak de koekjes 10 - 12 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je begint met decoreren. Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom.
Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.
Meng in een andere kom de poedersuiker met 2 1/4 el water tot een glad glazuur. Besmeer de koekjes met een kwastje of lepel met het glazuur. Creëer chocoladestrepen door snel met een lepel de gesmolten chocolade heen een weer over de koekjes te bewegen.