Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.
Deze jaarwisseling bak je suikerkoekjes met glazuur en melkchocolade! Start met een simpel zanddeeg en creëer feestelijke koekjes met behulp van de koekjesvorm op de receptkaart.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Butter
(Contains Milk)
1 piece
Egg
(Contains Egg)
400 g
Flour
(Contains Wheat May be present Gluten)
100 g
Powdered sugar
(May be present Milk, Egg, Soy, Gluten, Tree nuts)
100 g
Chocolate chips
(Contains Milk, Soy May be present Gluten, Tree nuts, Peanuts, Sesame)
200 g
Sugar
Meng in een grote kom de roomboter met de kristalsuiker en mix met een mixer of garde tot een romige massa. Voeg het ei toe en meng goed door. Voeg de bloem toe en meng tot het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed vervolgens tot een samenhangend geheel en maak er een bal van. Verpak het deeg in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Strooi wat bloem over het werkblad of aanrecht en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 cm. Snijd koekjes uit het deeg in de vorm van sterren (zie Tip). Kneed het overige deeg opnieuw tot een bal, rol uit en herhaal tot al het deeg gebruikt is.
Tip: Gebruik eventueel koekvormpjes als je deze in huis hebt.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en laat voldoende afstand tussen de koekjes (zie Tip). Bak de koekjes 10 - 12 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voor je begint met decoreren. Breng een laagje water aan de kook in een steelpan. Draai het vuur laag en zet een hittebestendige kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Smelt de chocoladedruppels al roerend in de kom.
Tip: Passen niet alle koekjes op één bakplaat? Bak ze dan in meerdere rondes.
Meng in een andere kom de poedersuiker met 2 1/4 el water tot een glad glazuur. Besmeer de koekjes met een kwastje of lepel met het glazuur. Creëer chocoladestrepen door snel met een lepel de gesmolten chocolade heen een weer over de koekjes te bewegen.