Til je apero naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk aperohapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!
Bak deze week zelf saucijzenbrood! De pikante uienchutney in dit recept geeft deze hartige snack een extra kick. Eet jij het liever warm of koud?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Gemengd gekruid gehakt
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
1 roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe, Gluten)
2 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
Belgische kruidenmix voor gehakt
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Knoflookteen
40 gram
Pikante uienchutney
1 el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook, 1 el mosterd, 1/2 zakje panko en 1 1/2 tl gehaktkruiden toe aan een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg 1 ei toe en kluts met de smaakmakers. Voeg dan het gehakt toe en meng het geheel goed door elkaar. Kluts het andere ei in een kleine kom en laat staan tot gebruik.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1/4 zakje panko in een lange strook, in de lengte, over het midden van het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de panko. Verdeel de pikante uienchutney over het gehaktmengsel.
Smeer wat van het geklutste ei op de bovenste rand van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg vanuit de onderste rand om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Draai het saucijzenbrood om zodat de naad naar beneden op de bakplaat ligt.
Snijd met een mes een paar openingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Gebruik het overige geklutste ei om de bovenkant in te smeren. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Leg het saucijzenbrood op een groot bord of een serveerschaal en serveer.