Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney

Bakbox | Saucijzenbrood met uienchutney

+/- 15 stuks | Bak het zelf voor bij de apero

Til je apero naar een hoger niveau met onze hartige Bakbox. Wij zorgen voor de beste ingrediënten en een makkelijk te volgen recept en jij tovert in een handomdraai een heerlijk aperohapje op tafel. Zet de drankjes koud en het amusement kan beginnen!

Bak deze week zelf saucijzenbrood! De pikante uienchutney in dit recept geeft deze hartige snack een extra kick. Eet jij het liever warm of koud?

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe, Gluten)

2 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)939 kcal
Energie (kJ)3930 kJ
Vetten56.8 g
waarvan verzadigd23.2 g
Koolhydraten68.3 g
waarvan suikers7.7 g
Vezels1.3 g
Eiwitten34.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Kleine kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook, 1 el mosterd, 1/2 zakje panko en 1 1/2 tl gehaktkruiden toe aan een kom. Voeg peper en zout toe naar smaak. Voeg 1 ei toe en kluts met de smaakmakers. Voeg dan het gehakt toe en meng het geheel goed door elkaar. Kluts het andere ei in een kleine kom en laat staan tot gebruik.

Vullen
2

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 1/4 zakje panko in een lange strook, in de lengte, over het midden van het deeg. Verdeel het gehaktmengsel over de panko. Verdeel de pikante uienchutney over het gehaktmengsel.

Rollen
3

Smeer wat van het geklutste ei op de bovenste rand van het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg vanuit de onderste rand om de worstvulling heen. Plak de rol dicht met de ingesmeerde rand en vouw de uiteinden dicht. Draai het saucijzenbrood om zodat de naad naar beneden op de bakplaat ligt.

Bakken
4

Snijd met een mes een paar openingen in de bovenkant van het bladerdeeg. Gebruik het overige geklutste ei om de bovenkant in te smeren. Bak 25 - 30 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin kleurt. Leg het saucijzenbrood op een groot bord of een serveerschaal en serveer.