Elk land kent z'n eigen streetfood: een snelle hap die je op elke hoek van de straat kunt krijgen. Makkelijk te maken en boordevol authentieke smaken - geniet van de lokale gerechten van jouw favoriete bestemmingen met onze Streetfood-recepten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Bao-broodje
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
2.5 tl
Verse gember
100 gram
Passata
½ stuk(s)
Paksoi
0.16 zakje(s)
Garam masala
½ zakje(s)
Zwart sesamzaad
(Bevat Sesamzaad)
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Sojabonen
(Bevat Soja)
1.5 tl
Bruine basterdsuiker
1 el
Olijfolie
1 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en meng goed door. Pers of snijd de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook en gember. Voeg per persoon: 1 el sojasaus en 1/2 el olijfolie toe en meng goed. Leg de varkenshaas erbij en laat marineren op kamertemperatuur tot gebruik.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/2 tl geraspte gember, 1/2 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de overige sojasaus en per persoon: 1 tl zoetzure-komkommermarinade en 1 tl bruine suiker toe. Laat het geheel 6 - 9 minuten sudderen zodat het kan inkoken.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur, leg de varkenshaas in de pan en laat de marinade in de kom. Bak de varkenshaas 6 - 8 minuten en keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien.
Bak de bao broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Breng ondertussen een laagje water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de paksoi. Snijd de paksoi in de lengte doormidden. Voeg de paksoi toe en kook, afgedekt, 1 - 2 minuten op hoog vuur. Giet het water voorzichtig af en voeg daarna de marinade van de varkenshaas en de sojabonen toe. Bak de marinade en sojabonen nog 2 - 3 minuten mee met de paksoi en zet dan het vuur laag.
Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de varkenshaas in plakjes, voeg toe aan de pan met de saus en meng goed door.
Vul de bao broodjes met wat van de zoetzure komkommer en het varkensvlees met saus. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de paksoi, de sojabonen en overige komkommer. Garneer de paksoi en sojabonen met het zwarte sesamzaad.