Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

Bao buns met kruidige varkenshaas, paksoi en sojabonen

met zoetzure komkommer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Labels:
Eet mij eerst
Extra groente
Familie
Allergenen :
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

3 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 tl

Verse gember

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Paksoi

½ zakje(s)

Garam masala

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

Zelf toevoegen

1.5 tl

Bruine basterdsuiker

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)768 kcal
Energie (kJ)3214 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten102.2 g
waarvan suikers24.9 g
Vezels6.8 g
Eiwitten42.9 g
Zout4.7 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Hapjespan
Koekenpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in de lengte en daarna in plakjes. Meng in een kom per persoon: 1 el wittwijnazijn, 1/2 tl suiker en een snuf zout. Voeg de komkommer toe en meng goed door. Pers of snijd de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Meng in een kom de helft van de knoflook en gember. Voeg per persoon: 1 el sojasaus en 1/2 el olijfolie toe en meng goed. Leg de varkenshaas in de marinade en laat marineren op kamertemperatuur tot gebruik.

Saus maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 1/2 tl geraspte gember, 1/2 tl garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de overige knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de passata, de overige sojasaus en per persoon: 1 tl zoetzure-komkommermarinade en 1 tl bruine suiker toe. Laat het geheel 6 - 9 minuten sudderen en inkoken.

Varkenshaas bakken
3

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan, maar laat de marinade in de kom. Bak de varkenshaas 6 - 8 minuten en keer regelmatig om zodat alle kanten mooi dichtschroeien.

Paksoi bereiden
4

Bak de bao-broodjes 4 - 5 minuten in de oven. Breng ondertussen een laagje water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel voor de paksoi. Snijd de paksoi in de lengte doormidden. Voeg de paksoi toe en kook, afgedekt, 1 - 2 minuten op hoog vuur. Giet het water voorzichtig af en voeg daarna de marinade van de varkenshaas en de sojabonen toe. Bak de marinade en sojabonen nog 2 - 3 minuten mee met de paksoi en zet dan het vuur laag.

Varkenshaas snijden
5

Haal de gebakken varkenshaas uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de varkenshaas in plakjes, voeg toe aan de pan met de saus en meng goed door.

Serveren
6

Vul de bao-broodjes met wat van de zoetzure komkommer en het varkensvlees met saus. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de stukken paksoi, de sojabonen en de overige komkommer. Garneer de komkommer met het zwarte sesamzaad.