Basil marinated beef strips with couscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Basil marinated beef strips with couscous

with courgette and tomato

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

7.5 ml

Basilicumcrème

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Olijfolie

1 tl

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2810 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten26.3 g
waarvan verzadigd4.3 g
Koolhydraten66.8 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels12.1 g
Eiwitten38.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Kleine kom
Kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1
  • Take the steak strips from the fridge and combine in a small bowl with the basil cream. Marinate until later use.
  • Prepare the stock in a lidded pot or saucepan.
  • Take the pan off the heat and transfer the couscous to the stock. Allow to stand for 10 minutes, covered. Fluff through the couscous with a fork to seperate the grains. Add the Italian herbs right before serving.
  • Finely dice the courgette.
2
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan and fry the courgette for 3 - 4 minutes with the dried thyme over medium-high heat.
  • Finely chop the onion and basil. 
  • Dice the tomato. 
  • In a bowl, combine the balsamic vinegar and extra vierge olive oil. Season with salt and pepper, then add the onion, basil, and tomato.
3
  • Heat a drizzle of olive oil in a frying pan over high heat.
  • Fry the steak strips for 1 minute.
  • Cut the lemon into 6 wedges.
  • In a salad bowl, combine the couscous, courgette, the juice of 1 lemon wedge per person, and extra virgin olive oil to taste. Season with salt and pepper.
4
  • Serve the couscous salad on deep plates.
  • Top with the beef strips and tomato salsa.
  • Garnish with the almonds and any remaining lemon wedges.