Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende ballen te vormen?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Naanbrood
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Tomaat
15 ml
Basilicumcrème met citroen
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
25 gram
Biologische crème fraîche
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen. Meng de courgette en de helft van de rode puntpaprika in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
Snijd ondertussen het naanbrood in 2 stukken. Snijd vervolgens iedere helft voorzichtig open langs de zijkant, zodat je uit elk naanbrood vier dunne plakken krijgt. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten voor in de oven.
Tip: Lukt het niet om de naanbroden langs de zijkant open te snijden? Houd het dan bij de 2 helften per persoon. Leg de stukken naan eventueel op dezelfde bakplaat als de groenten als daar plek voor is.
Snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de overige puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 150 ml water per persoon toe, breng aan de kook en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.
Scheur de mozzarella in grove stukken. Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de helft van de plakken met de basilicumcrème met citroen. Beleg de andere helft met de stukken mozzarella. Bak de belegde stukken naanbrood de laatste 3 - 4 minuten opnieuw mee met de groenten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.
Tip: Zijn de groenten al klaar, maar is de mozzarella nog niet helemaal gesmolten? Haal de groenten dan alvast uit de oven.
Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.
Haal het naanbrood uit de oven. Schep de geroosterde groenten op de helften naan met basilicumcrème en bestrooi met een beetje verse basilicum. Leg de helften naan met mozzarella erbovenop. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met een lepel crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de belegde naan.