Biefstuk met krieltjes uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met krieltjes uit de oven

Biefstuk met krieltjes uit de oven

met salade met witte kaas en kruidenyoghurt

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 gram

Krieltjes

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾ tl

Paprikapoeder

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2303 kJ
Energie (kcal)550 kcal
Vetten22.5 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten48.9 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9.8 g
Eiwitten35.6 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Haal de biefstuk uit de koelkast (zie Tip 1). Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met het paprikapoeder, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip 2). Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip 1: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Tip 2: Om afwas te besparen kun je de krieltjes ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, het paprikapoeder, peper en zout.

Salade maken
2

Snijd de ui in halve ringen (zie Tip). Snijd de tomaat in partjes. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng de groenten in een saladekom met de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de biefstuk. 

Biefstuk bakken
3

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met zout. Laat de roomboter goed heet worden, leg de biefstuk in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Kruidenyoghurt maken
4

Hak de verse kruiden fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.

Salade afmaken
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de witte kaas en de overige verse kruiden toe aan de saladekom en meng door de salade. Besprenkel de salade met extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Serveer de biefstuk op een bord en besprenkel met wat kruidenyoghurt. Serveer de krieltjes en salade ernaast. Serveer de overige kruidenyoghurt ernaast.