Biefstuk met zwarte-pepersaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstuk met zwarte-pepersaus

Biefstuk met zwarte-pepersaus

met krieltjes en groene salade

Vanavond staat er een steak op het menu. Je serveert hem met de zwarte-pepersaus in je box.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Zwarte-pepersaus

(Bevat Melk (inclusief lactose))

200 gram

Voorgekookte halve kriel met schil

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

30 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2851 kJ
Energie (kcal)681 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd18.2 g
Koolhydraten43.4 g
waarvan suikers6.1 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32.5 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan
Saladekom
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Haal de biefstuk uit de koelkast.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de voorgekookte krieltjes, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de laatste 5 minuten het deksel van de pan.
  • Voeg in de laatste minuut 3/4 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten op één helft van de pan (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1 tl extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, veldsla en komkommer toe aan de kom en meng goed.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Verdeel de ui dan over de hele pan. Bak in de volgende stap de biefstuk in een tweede koekenpan.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Biefstuk bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van de ui op middelhoog vuur. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan naast de ui.
  • Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit de zwarte-pepersaus in dezelfde pan 1 minuut op middelhoog vuur.
Serveren
4
  • Serveer de biefstuk op de borden. Verdeel de zwarte-pepersaus en ui erover.
  • Leg de krieltjes ernaast.
  • Serveer de salade erbij en garneer met de pompoenpitten (zie Tip).

Tip: Heb je meer tijd? Rooster dan de pompoenpitten. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.