Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

Biefstukpuntjes in lichtpittige zwarte-bonensaus

met rode paprika, rijst en zoetzure komkommer

Vezels, eiwitten, B-vitamines en mineralen – zwarte bonen zitten er vol mee. Wist je dat ze ervoor zorgen dat je energieniveau lang op peil blijft?

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukpuntjes

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.25 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

2.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)603 kcal
Energie (kJ)2524 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers13 g
Vezels2 g
Eiwitten29 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Kleine kom
Keukenpapier
Rasp
Grote wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Haal de biefstukpuntjes uit de koelkast, dep droog met keukenpapier en snijd eventueel in gelijke stukken. Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 el zonnebloemolie, 1/2 el ketjap, 1/2 el bloem en peper. Roer de biefstukpuntjes door de marinade en zet apart. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten, giet daarna af indien nodig en bewaar met het deksel op de pan. Snijd de komkommer in plakjes. Meng de komkommer in een kom met per persoon: 2 el wittewijnazijn, 1 tl suiker, peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Heb je extra tijd? Laat de marinade dan minimaal 20 minuten intrekken.

Snijden
2

Snipper de kleine rode ui. Snijd de paprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de rode peper fijn. Verwarm een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Voeg, zodra de pan goed heet is, de biefstukpuntjes toe en schroei in 1 - 2 minuten dicht. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde pan. Fruit de knoflook, gember, rode ui en rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de zwarte-bonenpasta en de rode paprika toe en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Blus af met de sojasaus en per persoon: 1/2 el wittewijnazijn en 100 ml water. Breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten inkoken op middelhoog vuur. Voeg de biefstukspuntjes toe en bak nog 1 minuut tot de saus is ingedikt.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en schep de biefstukpuntjes in zwarte-bonensaus erbovenop. Serveer met de zoetzure komkommer.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!