Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine

Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine

met Grana Padano, courgette en tomaat

Nieuw ingrediënt in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Verse bladpeterselie, koriander en oregano

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Rodewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3180 kJ
Energie (kcal)760 kcal
Vetten30.7 g
waarvan verzadigd9.7 g
Koolhydraten75.5 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels5.3 g
Eiwitten41 g
Zout0.3 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Hoge kom
Staafmixer
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de groenten 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
2
  • Pel de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Voeg de knoflook, de verse kruiden, de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie, 30 ml kookvocht per persoon en rode peper naar smaak toe aan een hoge kom.
  • Mix een staafmixer tot een gladde saus.
Biefstuk bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes, de saus en de pasta toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door en bak nog 1 minuut.
  • Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Breng op smaak met ruim peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?