Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine
Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine

Biefstukreepjes met chimichurri en mafaldine

met Grana Padano, courgette en tomaat

Nieuw ingrediënt in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Allergens:
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

½ piece

Courgette

½ piece

Onion

½ piece

Tomato

1 piece

Garlic

½ piece

Red chili pepper

10 g

Fresh flat leaf parsley, coriander & oregano

10 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Red wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3180 kJ
Calories760 kcal
Fat30.7 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate75.5 g
Sugar8.3 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein41 g
Salt0.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole
High-Sided Bowl
Immersion blender
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de groenten 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
2
  • Pel de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.
  • Voeg de knoflook, de verse kruiden, de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie, 30 ml kookvocht per persoon en rode peper naar smaak toe aan een hoge kom.
  • Mix een staafmixer tot een gladde saus.
Biefstuk bakken
3
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op hoog vuur en bak de biefstukreepjes 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de biefstukreepjes, de saus en de pasta toe aan de pan met groenten. Meng alles goed door en bak nog 1 minuut.
  • Voeg eventueel extra kookvocht toe als de saus te droog is.
  • Breng op smaak met ruim peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de Grana Padanovlokken. 

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?