Biefstukreepjes met rijst en paksoi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes met rijst en paksoi

Biefstukreepjes met rijst en paksoi

met paprika en Thais basilicum

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door sperziebonen. Tip voor malse biefstuk: haal het vlees een half uur voordat je begint met koken uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukreepjes

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Paksoi

20 ml

Sojasaus

2.5 gram

Thais basilicum

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2720 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers21 g
Vezels4.9 g
Eiwitten33 g
Zout6 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Keukenpapier
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Koken en snijden
1

Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn.Meng de biefstukreepjes in een kom met de helft van de knoflook met de ketjap, 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Snijd de rode ui fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Snijd paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte van de paksoi apart.

Groenten bereiden
2

Verwarm 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel middelhoog vuur. Fruit de rode ui, de rest van de knoflook en de sperziebonen 1 minuut. Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak 1 minuut mee. Voeg 2 el water per persoon en de honing en sojasaus toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat de groenten, afgedekt, 4 - 6 minuten zachtjes stoven.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje. en de helft van de sojasaus. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer sojasaus toevoegen.

Saus afmaken
3

Snijd ondertussen de blaadjes van het Thaise basilicum in reepjes. Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. Voeg net voor serveren het groene deel van de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe aan de groente en roer goed door.

Serveren
4

Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten en de biefstukreepjes erop. Garneer met het overige Thaise basilicum.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, quinoa, broccoli en zonnebloempitten zijn rijk aan foliumzuur.