Vind je het leuk om het gevulde bladerdeeg er extra mooi uit te laten zien? Snijd de zijkanten van het deeg dan in en vlecht het dicht over de vulling heen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 gram
Broccoli
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
1.5 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
30 gram
Zongedroogde tomaten
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt in 3 - 4 minuten los - het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Giet het kipgehakt af (zie Tip).
Tip: Het kipgehakt gaat straks in het bladerdeeg en mag daarom niet te vochtig zijn. Giet dus goed af.
Breng ondertussen een laagje water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, 3 minuten. Giet af en spoel kort onder koud water. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Verkruimel de witte kaas. Meng in een kom de broccoli met het kipgehakt, de kruidenroomkaas, de zongedroogde tomaten, de Italiaanse kruiden en de helft van de witte kaas.
Rol het bladerdeeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. Beleg in het midden van het deeg een strook met de broccolivulling. Snijd de zijkanten in, tot aan de vulling, en vouw de ingesneden zijkanten naar binnen toe over de vulling heen (zie Tip). Strooi het sesamzaad over het bladerdeeg. Bak het gevulde bladerdeeg 25 - 35 minuten in de oven.
Tip: Om een mooi glimmend laagje aan het bladerdeeg te geven, kun je het deeg voor het bakken met een kwastje insmeren met melk.
Snijd de tomaten in dunne partjes. Snijd of knip de bieslook fijn.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bieslook, tomaat en overige witte kaas toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Verdeel het gevulde bladerdeeg over de borden en serveer met de tomatensalade.