topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Soja
Eieren
Tarwe
Hazelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

160 gram

Roomboter

3 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Rietsuiker

(Kan bevatten Gluten)

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

40 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

30 gram

Bosbessenjam

(Kan bevatten Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

0.1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5210 kJ
Energie (kcal)1245 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten193.6 g
waarvan suikers138.7 g
Vezels5.1 g
Eiwitten26.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Steelpan
Spatel
Grote kom
Handmixer
Bakpapier

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Weeg 160g roomboter af en smelt deze samen met 75g van de witte chocolade in een steelpan op laag vuur. Roer goed en zet het vuur uit zodra de roomboter en chocolade gesmolten zijn tot een gladde saus. 
  • Hak de overige witte chocoladedruppels grof.
  • Hak de hazelnoten grof.
2
  • Voeg 2 volledige eieren en en de eierdooier van het derde ei toe aan een kom samen met de rietsuiker en een snufje zout. Klop met een handmixer tot een luchtig geheel. 
  • Spatel de gesmolten witte chocolade-roombotersaus voorzichtig door het eimengsel.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en spatel er voorzichtig onder.
  • Voeg de grofgehakte witte chocoladedruppels toe en meng door het beslag
3
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm en strooi de grofgehakte hazelnoten over het beslag. 
  • Bak de blondies 25 - 30 minuten in de voorverwarmde oven (het deeg mag nog een beetje plakkerig/vochtig zijn, haha geen idee hoe je dit in HF stijl schrijft).
  • (@P2: timing goed checken, misschien dat 20 - 25 minuten ook wel oke is...)
  • Laat daarna volledig afkoelen.
4
  • Meng de bosbessenjam in een kleine kom met 1 - 2 el water tot een lopende saus.
  • Snijd de blondies in 16 gelijke stukken, besprenkel met de bosbessensaus en serveer.