Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Ei
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
15 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
20 gram
Rucola en veldsla
2 plak(ken)
Ontbijtspek
4 ml
Extra vierge olijfolie met truffelaroma
1 stuk(s)
Pompoenbrood
(Bevat Tarwe, Gerst, Haver, Rogge Kan bevatten Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] melk
1 tl
Witte balsamicoazijn
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven. Verdeel na de baktijd de olijfolie met truffelaroma over de gebakken aardappelpartjes.
Snipper 1/2 ui per persoon zeer fijn. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de helft van de gesnipperde ui en per persoon: 1/2 geklutst ei en 15 ml melk (zie Tip). Voeg eventueel extra melk toe als het mengsel te droog lijkt. Laat 15 minuten opstijven in de koelkast.
Tip: Eet je alleen of met 3 personen? Bereid dan voor het gemak de volledige boekoeloekoemix. De burger die overblijft is de volgende dag ook lekker bij een salade of op een broodje bij de lunch.
Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de overige gesnipperde ui en 1 tl mayonaise per persoon (zie Tip). Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng de dressing met de komkommer en de slamix. Houd een beetje slamix apart voor op het broodje.
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de burger.
Maak van de boekoeloekoemix 1 burger per persoon. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 4 - 5 minuten per kant. Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan en bak het ontbijtspek en 1 spiegelei per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen het pompoenbroodje 8 minuten mee met de aardappelen in de oven. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met per persoon: 1 tl honing en 1 tl mosterd.
Snijd het broodje open en beleg met de achtergehouden sla. Leg de boekoeloekoeburger erop en schep 1 el van de honing-mosterdmayonaise op de burger. Leg het gebakken ontbijtspek en het ei op elke burger. Serveer met de salade, de aardappelen en de overige honing-mosterdmayonaise.
Weetje: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.