Boekoeloekoeburger met sperziebonen en aardappelblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Boekoeloekoeburger met sperziebonen en aardappelblokjes

Boekoeloekoeburger met sperziebonen en aardappelblokjes

Zelfgemaakte vegetarische hamburgers

Burgers zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Voor deze burger ga je zelf aan de slag met boekoeloekoe. Dit is een burgermix zonder toegevoegde E-nummers die bestaat uit kruiden en volkoren granen. Deze mix is een veelzijdige aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Gluten, Selderij Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine)

40 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 gram

Sperziebonen

300 gram

Vastkokende aardappelen

Zelf toevoegen

25 ml

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)699 kcal
Energie (kJ)2925 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten26 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Kneed de mix goed.
1

Snipper de sjalot flinterdun. Meng in een kom de boekoeloekoemix met de sjalot, oude kaas, ei, melk, peper en zout. Kneed de boekoeloekoemix goed en laat 15 minuten afgedekt in de koelkast opstijven.

Bak de aardappelen.
2

Schil of was ondertussen de aardappelen (mozart) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten beetgaar.

4

Maak ondertussen van de boekoeloekoemix 2 burgers per persoon.

Bak de burgers.
5

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de burgers 5 minuten aan elke kant.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de burgers, gebakken aardappelen en sperziebonen over de borden.