Bowl met orzo en kippendijreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl met orzo en kippendijreepjes

Bowl met orzo en kippendijreepjes

met komkommer, cherrytomaten, munt en Griekse yoghurt

Orzo is eigenlijk een perfect canvas voor smaken. Door zijn kleine formaat neemt het gemakkelijk de heerlijke aroma's van kruiden en sauzen op.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

75 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Citroen

35 gram

Gesneden rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Rode cherrytomaten

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3098 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten33.6 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels11.1 g
Eiwitten33.8 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de knoflook en het paprikapoeder 2 minuten. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog.
  • Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Mengen
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendijreepjes in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
  • Snijd de komkommer in blokjes.
  • Halveer de cherrytomaten en snijd eventuele grote cherrytomaten in vieren.
  • Meng in een grote kom de komkommer, tomaat, extra vierge olijfolie en balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.

Yoghurtdressing maken
3
  • Snijd de munt fijn.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Meng in een kom de Griekse yoghurt met de helft van de fijngesneden munt. Voeg het sap van 1 citroenpartje per persoon toe en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de orzo in een diepe kom.
  • Serveer met de cherrytomaten, komkommer en kippendijreepjes.
  • Verdeel de Griekse-yoghurtdressing hierover.
  • Garneer met de overige munt en 1 citroenpartje per persoon.