Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

Brandt & Levie varkensworst met pastinaak-wortelstamppot

met uienchutney, tomaat en cheddar

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit marjoraan en knoflook.

Labels:
Extra groente
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Tomaat

200 gram

Aardappelen

100 gram

Pastinaak

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3692 kJ
Energie (kcal)882 kcal
Vetten49.1 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten75.1 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels17.2 g
Eiwitten30.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Pan met deksel
Aardappelstamper

Instructies

Worst bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de tomaat in partjes.
  • Leg de worst in een ovenschaal en snijd de bovenkant een beetje in. Leg de tomatenpartjes op de worst en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven, of tot de tomaten en worst gaar zijn.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Snijden
2
  • Weeg de pastinaak af.
  • Was de aardappelen, de wortel en de pastinaak grondig (zie Tip).
  • Snijd de aardappelen in kwarten en snijd de pastinaak en wortel in stukken van 2 cm.

Tip: Je kunt eventueel de aardappelen, wortel en pastinaak ook schillen.

Stamppot maken
3
  • Zorg dat de aardappelen, wortel en pastinaak net onder water staan in een grote pan met deksel. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Kook in 20 minuten gaar.
  • Giet daarna af, maar bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Hak ondertussen de verse kruiden fijn.
Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove stamppot.
  • Voeg een scheutje melk en 1/2 el roomboter per persoon toe om het geheel smeuïg te maken.
  • Roer de cheddar en mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de stamppot over de borden, leg de worst met tomaat erbij en garneer met de verse kruiden (zie Tip). Serveer met de uienchutney.

Tip: Schenk eventueel wat van het bakvet uit de ovenschaal over de stamppot.