Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

Brandt & Levie-varkensworst met zoete-aardappelstamppot

met witte kaas, uienjus en prei

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

½ stuk(s)

Prei

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met majoraan en knoflook

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] roomboter

30 ml

Water voor saus

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4019 kJ
Energie (kcal)961 kcal
Vetten57.1 g
waarvan verzadigd31.4 g
Koolhydraten80.4 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels15 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1

Was of schil de aardappelen en zoete aardappel en snijd in grove stukken. Zet beide soorten aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd vervolgens fijn.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Worst bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en voeg de ui en worst toe. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middellaag vuur, of tot de worst gaar is. Keer regelmatig om. Blus daarna af met de zwarte balsamicoazijn en het water. Meng tot een jus. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de saus te dik wordt, of een klein beetje bloem als de saus te waterig is, en meng goed door.

 

Prei bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Siciliaanse kruiden 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de prei toe en bak 4 - 5 minuten.

Aardappelen stampen
5

Stamp beide soorten aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Roer de gebakken prei door de stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden. Verkruimel de witte kaas over de stamppot. Leg de worst erop en giet de uienjus erover.