Brie in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brie in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

Brie in bladerdeeg met appel en gekaramelliseerde ui

met frisse krieltjessalade

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

20 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Paprika

100 gram

Franse roombrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1028 kcal
Energie (kJ)4302 kJ
Vetten63 g
waarvan verzadigd35.3 g
Koolhydraten80.2 g
waarvan suikers20.4 g
Vezels12.5 g
Eiwitten28.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Bakplaat
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in plakjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten.

Krieltjes koken
2

Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met deksel. Voeg de krieltjes toe en kook, afgedekt, 16 - 18 minuten. Giet af en spoel af met koud water.

Ui en appel bakken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en fruit de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de appel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 tl suiker en 1/2 tl tijm toe. Laat op laag vuur, afgedekt, 4 - 6 minuten inkoken. Schep af en toe om.

Bladerdeeg vullen
4

Snijd 1/4 bladerdeegrol per persoon. Besmeer elk stuk met 1/2 tl mosterd en leg hierop een stuk brie. Verdeel de helft van de gebakken ui en appel over de brie en bestrooi met 1/2 tl tijm per persoon en wat peper. Breng de uiteinden van het deeg naar het midden zonder te veel te trekken. Knijp het deeg aan de bovenkant samen zodat het goed dicht zit en bak 15 - 20 minuten, of tot het deeg goudbruin is.

Salade maken
5

Snijd de paprika in dunne reepjes. Maak vlak voor serveren in de saladekom een vinaigrette van per persoon: ​​1/2 tl mosterd, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, de krieltjes, de paprika en de overige appel en ui toe en meng door.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Leg de brie in bladerdeeg ernaast en serveer.