Briochebroodje met eiersalade en garnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Briochebroodje met eiersalade en garnalen

Briochebroodje met eiersalade en garnalen

2 porties | met bieslook en paprikamayonaise

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen. Door de eieren krijg je met dit broodje een goede dosis vitamine D binnen. De garnalen en het briochebroodje maken het ook nog eens extra lekker!

Labels:
Recept
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Briochebroodje

100 gram

Noordzeegarnalen

75 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1.98 tl

Paprikapoeder

10 gram

Verse bieslook

4 stuk(s)

Ei

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

[Plantaardige] roomboter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2735 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten28 g
waarvan suikers4 g
Vezels2.5 g
Eiwitten24 g
Zout2 g

Benodigdheden

Steelpan met deksel
Koekenpan
Kom

Instructies

1

De kookinstructies vind je op de meegeleverde receptkaart.

2
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Snijd het briochebroodje doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan. Verlaag het vuur en bak in 3 - 5 minuten krokant.
3
  • Hak de bieslook fijn en pel de eieren.
  • Prak 3 eieren met een vork in een kom. Meng met de garnalen, 2/3 van de mayonaise, 1 tl paprikapoeder, 1 tl wittewijnazijn en de helft van de bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kom de overige mayonaise met 1 tl paprikapoeder en 1 el water.
  • Snijd het overige ei in plakjes ter garnering.
4
  • Beleg het broodje met de eiersalade.
  • Verdeel de plakjes ei over de broodjes. Besprenkel met de paprikamayonaise en garneer met de bieslook.
  • Breng op smaak met peper en zout.