Speciaal ingrediënt in je box! Met dit sterbroodje laten we de maaltijd éxtra schitteren in deze feestmaand. Fijne feestdagen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Aardappelen
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Seizoensbroodje
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))
½ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
400 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de broccoli en aardappelen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 14 - 18 minuten koken op middelhoog vuur.
Snijd het broodje in een ruitjespatroon gedeeltelijk door, maar let erop dat je het niet helemaal doorsnijdt. Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de helft van: de pesto en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Smeer met een lepel voorzichtig het pestomengsel aan de binnenkant van het brood. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 6 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd de verse kruiden fijn.
Haal de pan van het vuur en voeg de Italiaanse kruiden, de mosterd en de helft van de verse kruiden toe. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep iets te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen. Verdeel de overige: pesto, kaas en verse kruiden over de soep. Garneer met de cashewnoten en serveer het brood ernaast.