Broccolisoep met kaas en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolisoep met kaas en verse kruiden

Broccolisoep met kaas en verse kruiden

met pesto-sterbroodje

Speciaal ingrediënt in je box! Met dit sterbroodje laten we de maaltijd éxtra schitteren in deze feestmaand. Fijne feestdagen!

Labels:
Veggie
Extra groente
Seizoensingrediënt
Allergenen :
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Seizoensbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3066 kJ
Energie (kcal)733 kcal
Vetten40.3 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten59.2 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels22.7 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Lepel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Soep maken
2

Verhit de roomboter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de broccoli en aardappelen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 14 - 18 minuten koken op middelhoog vuur.

Brood maken
3

Snijd het broodje in een ruitjespatroon gedeeltelijk door, maar let erop dat je het niet helemaal doorsnijdt. Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de helft van: de pesto en de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Smeer met een lepel voorzichtig het pestomengsel aan de binnenkant van het brood. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 6 minuten in de oven.

Garnering maken
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd de verse kruiden fijn. 

Soep pureren
5

Haal de pan van het vuur en voeg de Italiaanse kruiden, de mosterd en de helft van de verse kruiden toe. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep iets te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de soep in kommen. Verdeel de overige: pesto, kaas en verse kruiden over de soep. Garneer met de cashewnoten en serveer het brood ernaast.