Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw

Broccoli-venkeltraybake met kabeljauw

met amandelen en paprikapesto

Met dit recept tover je 256 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Keto
Koolhydraatarm
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Vis
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Broccoli

⅓ stuk(s)

Venkel

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

20 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2886 kJ
Energie (kcal)690 kcal
Vetten55.6 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten8.8 g
waarvan suikers5.1 g
Vezels9.6 g
Eiwitten33.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie
Saladekom
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Snijd de venkelstelen van de venkel en houd apart.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.
Groenten bakken
2
  • Meng in een grote kom de venkelreepjes en de broccoli met de olijfolie en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
  • Rooster de venkelreepjes en de broccoli 20 - 25 minuten in de oven, of tot beetgaar. Schep halverwege om.

Tip: Houd ruimte over voor de vis.

Vis bakken
3
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Leg elk stuk vis op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm. Besmeer met de groentendip en bestrooi met de Peruaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw de folie dicht rond de kabeljauw. Bak de kabeljauw de laatste 12 - 15 minuten mee met de groenten in de oven.
  • Snijd de venkelstelen dun. Meng in een saladekom de venkelstelen met de rucola, wittewijnazijn en 1/3 van de extra vierge olijfolie. 
  • Hak de amandelen fijn.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de Siciliaanse kruidenmix met de mayonaise en de overige extra vierge olijfolie.  Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de salade over de borden. leg de kabeljauw erbovenop en serveer de geroosterde groenten ernaast.
  • Bestrooi de kabeljauw met amandelen en serveer met de kruidenmayonaise.