Broodje gehaktbal
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Broodje gehaktbal

2 porties | met augurk, gefrituurde uitjes, mosterd en smokey mayo

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Tijd voor een oer-Hollands broodje gehaktbal, maar dan op een briochebroodje! Met pikante uienchutney, smokey tomatenketchup, augurk en gefrituurde uitjes.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

40 gram

Pikante uienchutney

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

60 gram

Smokey tomatenketchup

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

40 gram

Veldsla

50 gram

Gesneden augurken

30 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

1 el

Bloem

2 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

2 el

[Plantaardige] mayonaise

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3706 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten54.1 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten69.9 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels5.5 g
Eiwitten28.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Grote kom
Koekenpan met deksel
Kleine kom

Instructies

1
  • Meng in een grote kom het gehakt met de uienchutney, 1 tl mosterd, de panko en de helft van de smokey tomatenketchup. Breng op smaak met peper en zout.
  • Kneed met je handen en meng de ingrediënten tot een gelijkmatig geheel. 
  • Vorm twee grote gehaktballen en bestrijk ze met een beetje bloem.
2
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
  • Verhit 1 el roomboter in een koekenpan met deksel op hoog vuur. 
  • Plaats de briochehelften met de binnenkant naar beneden in de pan en rooster ze 1 - 2 minuten, of tot de randen lichtbruin beginnen te worden. Haal de broodjes uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit in dezelfde pan 1 el roomboter en bak de gehaktballen 3 - 4 minuten, of tot ze gelijkmatig bruin zijn.
3
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 12 - 15 minuten sudderen.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige smokey tomatenketchup.
4
  • Verdeel 1 tl mosterd over de broodjes. 
  • Beleg elk broodje met wat veldsla, augurk, smokey mayonaise en 1 gehaktbal.
  • Garneer met nog wat smokey mayonaise en de gebakken uitjes.