Broodje gehaktballen met tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje gehaktballen met tomatensaus

Broodje gehaktballen met tomatensaus

met twee soorten kaas en aardappelpartjes

Dit gerecht is geïspireerd op de Amerikaanse meatball-sandwich. Samen met de gehaktballen, tomatensaus en gesmolten kaas zet je zo een heerlijk broodje op tafel. Eet smakelijk!

Labels:
Familie
Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Suiker

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)874 kcal
Energie (kJ)3655 kJ
Vetten42.6 g
waarvan verzadigd16.9 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels10.2 g
Eiwitten35.7 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Snipper de ui.

Aardappelen bakken
2

Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Gehaktballen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Saus maken
4

Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, Siciliaanse kruiden en suiker toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur naar middellaag en laat, afgedekt, 7 - 9 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Afbakken
5

Snijd de broodjes bovenlangs in de lengte 3 cm in, maar niet doormidden. Besmeer elk broodje met 2 el tomatensaus. Leg de gehaktballetjes in de broodjes en verdeel de overige saus erover. Verdeel de geraspte belegen kaas en grana padano-vlokken over de broodjes. Gratineer 3 - 4 minuten in de oven.

Serveren
6

Leg de broodjes met gehaktballetjes op de borden. Garneer met de basilicumcrème. Verdeel de aardappel ernaast en serveer met mayonaise naar smaak (zie Tip). 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.