Broodje hamburger met Italiaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje hamburger met Italiaanse twist

Broodje hamburger met Italiaanse twist

met tomatensalsa en basilicummayonaise

Met basilicumcrème en grana padano geef je deze burger een Italiaanse twist. Zet je tanden in het knapperige broodje en waan je voor even in Italië. Buon appetito!

Allergenen :
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

8 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3792 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten62.6 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten49.1 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels7.9 g
Eiwitten33.2 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het broodje 8 - 10 minuten. 
  • Snijd de tomaten en puntpaprika in kleine blokjes. 
  • Snipper de helft van de ui zeer fijn en snijd de rest in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de parmigiano reggiano met een grove rasp. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Burger bakken
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burger samen met de uienringen en puntpaprika 3 – 5 minuten per kant, of tot de burger gaar is.
  • Strooi in de laatste minuut de kaas over de burger (zie Tip).

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas en de helft van de extra vierge olijfolie voor de salsa.

Salsa en mayo maken
3
  • Meng ondertussen in een kom de fijngesneden ui, de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom 1 el mayonaise per persoon met de basilicumcrème.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer met de basilicummayonaise.
  • Leg de burger en gebakken groenten erop en bedek met 3 el tomatensalsa per persoon en een beetje van de rucola.
  • Meng de overige rucola met de rest van de tomatensalsa en serveer ernaast.