In dit gerecht gebruik je pruimtomaat. Deze Mediterraanse tomaat geeft een volle, zoete en kruidige smaak aan de salade.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
0.12 stuk(s)
Rode peper
3 stuk(s)
Kipgehaktballetjes met Mexicaanse kruiden
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
1 stuk(s)
Tomaat
50 gram
Mais in blik
25 gram
Radicchio en ijsbergsla
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en kipgehaktballen 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur naar middellaag en bak de gehaktballen, afgedekt, in 4 – 5 minuten rondom bruin, of tot ze gaar zijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Laat de mais uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de tomatenblokjes, mais, komkommer en de gemengde sla door de dressing. Meng in een kleine kom de mayonaise met de zoet-pittige chilisaus.
Tip: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Snijd de broodjes open. Vul met 3 gehaktballen per persoon en de ui. Schep er een beetje chili-mayonaise op. Meng de overige chili-mayonaise door de salade. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes met de salade ernaast.