Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Rogge
Tarwe
Gerst
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Rogge, Tarwe, Gerst Kan bevatten Lupine, Noten, Eieren, Sesamzaad)

¼ krop(pen)

Botersla

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Aioli

(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Selderij, Vis, Lupine, Schaaldieren, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2522 kJ
Energie (kcal)603 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers10 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Raspen
2

Bak het broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Salade maken
3

Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.