Broodje kipgyros met aioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgyros met aioli

Broodje kipgyros met aioli

met knapperige salade van komkommer, wortel en tomaat

Gyros is de Griekse variant van shoarma. Met kruiden als kardemom, komijn, oregano en tijm geef je een originele twist aan deze zelfgemaakte fastfoodklassieker. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Kipgyros

1 stuk(s)

Turks broodje

¼ head

Botersla

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)650 kcal
Energie (kJ)2719 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.9 g
Eiwitten33 g
Zout2 g

Benodigdheden

Koekenpan
Rasp
Saladekom

Instructies

Kipgyros bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6 - 8 minuten gaar.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak dan alle ui mee met de kipgyros.

Raspen
2

Bak het Turkse broodje 5 - 8 minuten in de oven. Houd 2 bladen botersla per persoon apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.

Tip: Wortel is een echte vitamine A bom. Deze vitamine is nodig voor de groei, een gezonde huid en een goede werking van de ogen en het afweersysteem. Je vindt het ook in boerenkool, spinazie en ei.

Salade maken
3

Snijd het broodje open en besmeer met de aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.