Vandaag serveer je niet zomaar een broodje. Je belegt het broodje namelijk met paneer geglaceerd in mangochutney. Eet smakelijk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
100 gram
Paneer
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Mangochutney
(Bevat Mosterd)
1 stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paneer in plakjes van 1/2 cm dik.
Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de broodjes 6 - 8 minuten mee in de oven. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 tl water. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paneer toe, breng op smaak met zout en bak 1 - 2 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg de mangochutney en 1/2 tl wittewijnazijn per persoon toe. Zorg dat alle paneer bedekt is met de chutney. Bak nog 1 - 2 minuten terwijl je de paneer regelmatig omdraait.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de paneer. De overige paneer kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.
Snijd de broodjes open en besmeer de knoflookmayonaise. Beleg met de paneer en de groenten. Serveer de aardappelpartjes ernaast.