Broodje met Brandt en Levie rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Broodje met Brandt en Levie rookworst

2 porties | met honing-mosterdsaus en ui

Met rookworst van Brandt & Levie, gebakken ui en mosterdsaus zal deze klassieker gegarandeerd in de smaak vallen! Je grilt het broodje kort in de pan voor een knapperige touch.

Labels:
Recept
Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Brandt & Levie - Rookworst

2 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ui

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

4 tl

Mosterd

2 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1643 kJ
Energie (kcal)393 kcal
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten38.8 g
waarvan suikers9.1 g
Vezels2.6 g
Eiwitten6.1 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan
Grillpan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Breng water aan de kook in een pan voor de rookworst.
  • Voeg de rookworst toe, verlaag het vuur en verwarm de worst 8 -10 minuten.
2
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur. 
  • Snijd de hotdogbroodjes in, maar snijd niet volledig doormidden. 
  • Vouw de broodjes open en leg met de snijkant naar beneden in de grillpan. Toast 3 - 5 minuten, tot er mooie bruine grillstrepen op het broodje staan.
3
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en een snufje zout toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 2 tl honing, 4 tl mosterd, peper en zout.
4
  • Besmeer de broodjes met de honing-mosterdsaus.
  • Halveer de rookworst en leg 1 helft op elk broodje (zie Tip).
  • Garneer de broodjes rookworst met de ui.

Tip: Snijd de worst eventueel in plakjes: dat is makkelijker eten!