De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Sperziebonen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
5 gram
Verse dille
80 gram
Warmgerookte zalmsnippers
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
30 gram
Rucola en veldsla
naar smaak
Peper en zout
1 tl
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Witte balsamicoazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water, met een flinke snuf zout, aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.
Snijd 4 plakken per persoon van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing en de rode ui. Bak de ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten, beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.
Meng de rucola en veldsla met de komkommer en rode ui in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.
Beleg de broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.