Dit broodje pulled paddenstoelen met dragonmayonaise smelt op je tong. Zin in meer vegetarische verwennerij? Ontdek snel het Luxe veggie-recept van volgende week!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Witte demi-baguette
(Bevat Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Lupine, Gluten, Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja)
200 gram
Paddenstoelenmix: maitake, oesterzwam en shimeji
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 gram
Verse dragon en bieslook
250 gram
Rosevalaardappelen
¼ bosje(s)
Radijs
25 gram
Geraspte belegen kaas
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Sulfiet, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 el
Olijfolie
1 tl
Suiker
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aardappelen in partjes. Verhit in een hapjespan met deksel 1 el olijfolie per persoon en bak de partjes, afgedekt, 30 - 35 minuten op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de aardappeltjes en laat de kaas smelten. Schep de aardappelen niet meer om.
Verwarm de oven op 200 graden. Verwijder het loof van de radijs en snijd de radijsjes in dunne plakjes. Meng in een kom per persoon: 1/2 el witte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker met een snuf zout tot een dressing. Meng de radijs erdoor. Zet opzij en schep regelmatig om. Bak de broodjes 8 - 10 minuten af in de oven.
Scheur de paddenstoelen in draden van ongeveer 1/2 cm dik. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ongeveer 7 - 9 minuten goudbruin. Roer de paddenstoelen niet te vaak zodat er een mooi goudbruin korstje kan ontstaan.
Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.
Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de barbecuesaus, knoflook en per persoon: 1/2 tl suiker, 1/2 el water en 10 ml sojasaus (zie Tip). Breng flink op smaak met peper en zout. Zodra de paddenstoelen goudbruin zijn, verlaag het vuur. Voeg dan de saus toe en meng door. Zet het vuur uit.
Tip: Houd je van pittig? Voeg dan nog wat chilivlokken toe aan de marinade.
Hak de dragon en bieslook fijn. Bewaar 1/3 van de bieslook apart. Meng in een kleine kom de dragon en bieslook met de mayonaise. Snijd de broodjes in de lengte doormidden.
Besmeer de broodjes met de dragonmayonaise. Verdeel de pulled paddestoelen en de ingemaakte radijsjes over de broodjes. Serveer met de aardappelen met kaas. Garneer de broodjes en de aardappelen met de overige bieslook.