Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus

Broodje vegetarische visstick met ravigotesaus

met frieten van pastinaak en aardappel

In plaats van een broodje hamburger, serveer je vandaag een broodje visstick! De vissticks zijn veganistisch en bestaan dus voor 100% uit plantaardige ingrediënten.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Tarwe
Gluten
Gluten
Sesamzaad
Soja
Gerst
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Dikke friet met schil

100 gram

Pastinaak

3 stuk(s)

Vegan vissticks

(Bevat Tarwe, Gluten Kan bevatten Gluten, Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja, Gerst, Tarwe)

40 gram

Ravigotesaus

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Little gem

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3424 kJ
Energie (kcal)818 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12 g
Vezels12 g
Eiwitten15 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de pastinaak en snijd in frieten van dezelfde grootte als de dikke frieten. Meng in een kom de pastinaak en frieten met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de pastinaak en frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Sla scheuren
2

Pluk een paar bladen per persoon van de little gem om later op het broodje te gebruiken. Snijd de rest grof.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl mosterd, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl ravigotesaus. Breng op smaak met peper en zout. Meng de grofgesneden little gem met de dressing.

Bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan vissticks in 4 - 7 minuten aan beide kanten goudbruin. Bak de wortelbroodjes 4 - 6 minuten mee in de oven. Snijd ze vervolgens open.

Broodjes beleggen
5

Leg de wortelbroodjes open en leg er de achtergehouden slablaadjes op. Verdeel vervolgens de helft van de ravigotesaus over de blaadjes sla en smeer de overige ravigotesaus op de bovenste helft van de broodjes. Verdeel tot slot de vegan vissticks over de broodjes.

Serveren
6

Verdeel de broodjes over de borden. Leg de salade, frieten en pastinaak ernaast. Serveer met de mayonaise.