Brunchbox | Premium Pasen | BE
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Premium Pasen | BE

Brunchbox | Premium Pasen | BE

4 porties | Box met 3 brunchrecepten, vers appelsiensap, vleeswaren en paasstol

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gerst
Rogge

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd59 minuten
oventijd39 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

10 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

500 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Flammkuchen

(Bevat Tarwe)

120 gram

Koudgerookte zalm

20 gram

Kappertjes

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola

75 gram

Roomboter paashaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

400 gram

Speltbloem

½ zakje(s)

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

20 gram

Rozijnen

165 ml

Biologische boeren karnemelk

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

60 gram

Bosbessenjam

1 stuk(s)

Citroen

2 el

Honing

1 pak(ken)

Rustieke pistolet

(Bevat Gerst, Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad, Soja)

2 stuk(s)

Broodhaantje

6 stuk(s)

Handsinaasappel

175 gram

Chocolade paasfiguurtjes

160 gram

Brugse blomme - België

100 gram

Coburgerham

1 stuk(s)

Bonne Maman - Aardbei

250 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

60 gram

Suiker

70 gram

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)21369 kJ
Energie (kcal)5107 kcal
Vetten216.8 g
waarvan verzadigd123 g
Koolhydraten628.5 g
waarvan suikers327 g
Vezels40 g
Eiwitten124.5 g
Zout13.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Deegroller
Kom
Hoge kom
Garde
Kleine kom
Mixer
Bakplaat met bakpapier
Serveerschaal

Instructies

Scones bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) of 200 graden (elektrisch).
  • Haal de roomboter uit de koelkast en weeg de juiste hoeveelheid af.
  • Meng in een grote kom de bloem met het bakpoeder, 40g suiker en een snufje zout.
  • Kneed de roomboter met de hand door het droge mengsel, zodat je grove kruimels krijgt. Voeg de karnemelk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
Scones bakken
2
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 1 1/2 - 2 cm. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken.
  • Steek met een vorm of drinkglas rondjes met een diameter van 4 - 5 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 16 minuten in de oven, of tot ze een licht gebruind korstje hebben (zie Tip).
  • Laat de scones goed afkoelen.

Tip: Houd de oven goed in de gaten en controleer de scones na 10 minuten.

Clotted cream
3
  • Schenk de slagroom in een hoge kom en voeg 1 el suiker toe. Klop met een garde of (hand)mixer tot stevige slagroom.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers 1/4 citroen uit boven een kleine kom.
  • Voeg de geklopte slagroom, de geraspte citroenschil en de mascarpone toe aan een kom en meng goed met een garde (zie Tip).
  • Meng in de kleine kom de bosbessenjam met het citroensap. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: In dit recept maak je zelf clotted cream met slagroom en mascarpone. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe als je het te zuur vindt.

Flammkuchen
4
  • Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Snijd de rode ui in halve ringen.
  • Besmeer de flammkuchen met de zure room. Beleg de flammkuchen met de rode ui en kappertjes.
  • Snijd de overige citroen in partjes en pluk de blaadjes dille van de takjes.
  • Bak de flammkuchen samen met de pistoletjes en broodhaantjes  in 8 - 10 minuten goudbruin in de oven.
Gerechten afmaken
5
  • Pers het sap van de sinaasappels uit.
  • Verdeel de yoghurt over diepe kommen en besprenkel met de honing. 
  • Garneer met de frambozen en blauwe bessen.

 

Tafel dekken
6
  • Vul de tafel met de paaschocolaatjes, aardbeienjam, roomboter, yoghurt, broodjes en het verse appelsiensap.
  • Leg de coburgerham en Brugse Blomme op een serveerschaal.
  • Snijd de flammkuchen in stukken. Beleg met de gerookte zalm, garneer met de verse kruiden en rucola. Serveer met de de citroenpartjes,
  • Serveer de scones op een schaal met de clotted cream en de bosbessenjam.