topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Brunchbox | Regular | BE

Brunchbox | Regular | BE

4 personen | Box met 3 brunchrecepten en vers appelsiensap

Genieten van een heerlijke en rijkgevulde brunch? Het wordt je met onze Brunchbox wel heel makkelijk gemaakt! In de box zit alles dat je nodig hebt voor een geslaagde brunch, inclusief makkelijk te volgen recepten natuurlijk. Zoals de brunchklassieker avocadotoast met Italiaanse twist, of spiegelei met krokante ontbijtspek. Vul de rest van de tafel met kaneelrolletjes en vers geperst appelsiensap en smullen maar!

Labels:
Recept
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Pecannoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Avocado

80 gram

Serranoham

4 stuk(s)

Tomaat

2 bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

20 gram

Vers basilicum

6 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

8 plak(ken)

Ontbijtspek

1 pak(ken)

Danerolles - Kaneelrolletjes

50 gram

Poedersuiker

1 stuk(s)

Citroen

40 gram

Pecanstukjes

(Bevat Pecannoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

6 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

50 ml

[Plantaardige] melk

4 el

[Plantaardige] roomboter

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)12092 kJ
Energie (kcal)2890 kcal
Vetten186.3 g
waarvan verzadigd61.3 g
Koolhydraten196.6 g
waarvan suikers98.8 g
Vezels25.2 g
Eiwitten88.9 g
Zout8.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Koekenpan
Kom
Serveerschaal

Instructies

Kaneelrolletjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Open het blik kaneelrolletjes en rol het deeg uit.
  • Verwarm 4 el boter in een steelpan en voeg de kaneelsuiker en pecanstukjes toe. Verwarm 1 minuut op laag vuur. Besmeer het deeg met het botermengsel.
  • Rol het deeg op, snijd in 6 plakken en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak 10 - 12 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen het glazuur. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Voeg de poedersuiker en 50 ml melk toe en meng tot een glad geheel.
Ei met spek bakken
2
  • Verspeid de plakjes ontbijtspek over een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 8 - 10 minuten krokant in de oven.
  • Verhit ondertussen 1/2 olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak 1 spiegelei per persoon.
  • Serveer de spiegeleieren op borden en verkruimel of scheur de krokante spek erboven. Bestrooi met peper en zout. 
Toast voorbereiden
3
  • Snijd de baguettes open en besmeer de binnenkant met 1 el olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de baguettes met de snijkant omhoog op een bakplaat met bakpapier en rooster 5 - 7 minuten in de oven.
Tomatensalsa maken
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Maak in een kom een vinaigrette van 4 tl zwarte balsamicoazijn, 2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de tomaat en het basilicum door de vinaigrette.
Toast beleggen
5
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd de avocado in de lengte in dunne plakjes.
  • Scheur de burrata in kleine stukken.
  • Leg de toasts op een serveerschaal. Verdeel de serranoham en de tomatensalsa over de toast. Leg de avocadoplakjes erop en garneer met de burrata.
  • Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Pers het sap van de appelsienen uit.
  • Vul de tafel met de spiegeleieren, avocadotoast en vers appelsiensap.
  • Leg de cinnamon swirls op een serveerschaal en besprenkel met het citroenglazuur.