De verse koriander heeft een anijsachtige smaak en combineert goed met de kruidige kipworstjes. De voorgesneden pompoen zorgt ervoor dat je dit Mediterrane gerecht extra gemakkelijk kunt bereiden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
¼ blik(ken)
Tomatenblokjes
85 gram
Volkoren bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
1 stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Kipmerguezworstjes
1 tl
Gemalen komijnzaad
½ tl
Gemalen kaneel
150 gram
Pompoenblokjes
1 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 100 ml water per persoon aan de kook. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de bulgur, al roerende 1 minuut. Voeg de tomatenblokjes en het kokende water toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook hierin de bulgur in 8 – 10 minuten op laag vuur droog. Schep daarna om en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de knoflook en kipworstjes 1 minuten op middelhoog vuur. Dek de pan af en bak 4 minuten. Voeg de pompoen, komijnpoeder en kaneel toe en breng op smaak met peper en zout. Dek de pan weer af en bak 8 minuten op middelmatig vuur of tot de pompoen zacht is. Schep tussendoor een paar keer om.
Hak ondertussen de koriander grof.
Haal de kipworstjes uit de pan, voeg de bulgur en de helft van de koriander bij de pompoen en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de achtergehouden koriander en serveer met de kipworstjes.