Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

Bulgur met avocado, komkommer en cranberry's

met verse kruiden en geschaafde amandelen

Wist je dat bulgur gemaakt is van hele tarwekorrels? Het is dus volkoren en zit vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

1 stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

½ tl

Gemalen korianderzaad

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Avocado

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2552 kJ
Energie (kcal)610 kcal
Vetten25.1 g
waarvan verzadigd5.7 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers12.1 g
Vezels16.3 g
Eiwitten19.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn.

Koken en mengen
2

Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomatenblokjes, de komkommer, de wittewijnazijn en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

 

Ui karamelliseren
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de ui in 6 - 8 minuten.

Garnering voorbereiden
4

Haal de muntblaadjes van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de peterselie grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.

Salade maken
5

Voeg de bulgur, de ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, geschaafde amandelen, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de rode peper. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.