Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Kleine rode ui
65 gram
Rode cherrytomaten
⅓ stuk(s)
Komkommer
70 gram
Bulgur
(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)
0.16 zakje(s)
Gemalen korianderzaad
10 gram
Verse bladpeterselie en munt
10 gram
Pistachenoten
(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)
¼ stuk(s)
Avocado
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
15 gram
Gedroogde cranberry's
¼ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
¼ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng per persoon: 160 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat uitstomen zonder deksel. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen koriander per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta.
Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, feta, overige verse kruiden en de gedroogde cranberry's. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie. Houd je van pittig? Bestrooi dan met een beetje chilivlokken naar smaak.