Sweet & sticky varkensreepjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sweet & sticky varkensreepjes

Sweet & sticky varkensreepjes

met bulgur, yoghurtsaus, verse kruiden en groenten

Wist je dat bulgur het Turkse woord is voor gort?

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mangoketchup

(Bevat Sulfiet)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme runder- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3020 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten68.1 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels19.1 g
Eiwitten36.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Pan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan en breng aan de kook.
  • Voeg de bulgur toe en kook in 8 - 10 minuten gaar.
  • Roer de za'atar door de bulgur en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Bakken
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui, de paprika, de knoflook en de Griekse kruidenmix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een kom de komkommerblokjes met de wittewijnazijn en de suiker.
Saus maken
3
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensreepjes 2 - 3 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verlaag het vuur, voeg de mangoketchup toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn, maar bewaar de verschillende kruiden apart van elkaar.
  • Meng in een kom de munt met de yoghurt, de mayonaise en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de bulgur in kommen en leg de gebakken groenten, de komkommer en de varkensreepjes in de saus erbovenop.
  • Garneer met de peterselie en de yoghurtsaus.