Bulgurbowl met kip en Mexicaanse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met kip en Mexicaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Mexicaanse kruiden

met avocado, tomaat en bieten-tortillachips

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Kipgehakt met Mexicaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Avocado

40 gram

Gesneden rode ui

25 gram

Bieten-tortillachips

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

5 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3592 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten44.6 g
waarvan verzadigd10.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels21.3 g
Eiwitten31.8 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de bulgur toe en kook in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig door.
  • Snijd de puntpaprika en de tomaat in blokjes.
Gehakt bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en puntpaprika toe en bak 1 minuut. 
  • Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Dressing maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise, Mexicaanse kruidenmix (let op: pittig! Gebruik naar smaak), het water en het sap van 1 limoenpartje per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de bulgur over kommen of diepe borden.
  • Garneer de bowl met het kipgehakt, de tomatenblokjes, de avocadoblokjes, de tortillachips en de overige limoenpartjes.
  • Besprenkel met de dressing en breng op smaak met peper en zout.