Bulgurbowl met vegetarische shoarma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgurbowl met vegetarische shoarma

Bulgurbowl met vegetarische shoarma

met witte kaas, knoflook-yoghurtsaus en zoetzure ui

Tzatziki is een verfrissende dip op basis van yoghurt uit Griekenland. De dip is geworteld in de mediterrane keuken en zou geïnspireerd zijn op oude Perzische en Indiase sauzen, waarna het uitgroeide tot een Grieks basisproduct.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen :
Soja
Gerst
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Vegetarische shoarma

(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)

75 gram

Bulgur

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

1 tl

Gerookt paprikapoeder

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Water voor saus

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3374 kJ
Energie (kcal)806 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten71.4 g
waarvan suikers16.6 g
Vezels17.5 g
Eiwitten33.4 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom
Kom

Instructies

Bulgur koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de bulgur en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de bulgur in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de Griekse kruidenmix en extra vierge olijfolie naar smaak toe. Meng goed door en bewaar apart.
Ui inleggen
2
  • Meng in een kleine kom de rodewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de helft van de ui toe (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Laat staan tot serveren en schep af en toe om.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de helft van de knoflook en de overige ui 3 - 5 minuten. 

Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met de paprika.

Shoarma bakken
3
  • Voeg de veggie shoarma toe aan de koekenpan en bak 5 - 6 minuten.
  • Voeg in de laatste minuut het gerookte paprikapoeder, de honing en het water voor de saus toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in kwarten en daarna in kleine blokjes. Snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Serveren
4
  • Meng in een kom de yoghurt met de komkommer, de mayonaise, de extra vierge olijfolie, de helft van de verse kruiden en de overige knoflook.
  • Voeg eventueel het pekelvocht van de ui naar smaak toe en breng op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de bulgur in diepe borden. 
  • Leg de shoarma, de ingelegde ui en knoflook-yoghurtsaus erbovenop. Verkruimel de witte kaas erover en garneer met de overige verse kruiden.