Tzatziki is een verfrissende dip op basis van yoghurt uit Griekenland. De dip is geworteld in de mediterrane keuken en zou geïnspireerd zijn op oude Perzische en Indiase sauzen, waarna het uitgroeide tot een Grieks basisproduct.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
80 gram
Vegetarische shoarma
(Bevat Soja, Gerst, Tarwe, Eieren)
75 gram
Bulgur
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja)
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ zakje(s)
Griekse kruidenmix
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
1 tl
Gerookt paprikapoeder
5 gram
Dille, munt en bladpeterselie
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Rodewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Extra vierge olijfolie
1 el
Water voor saus
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak alle ui dan mee met de paprika.
Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.