Burger deluxe met aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burger deluxe met aardappeltjes

Burger deluxe met aardappeltjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergenen :
Gluten
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Roodschillige aardappelen

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Little gem

100 gram

Mini-romatomaten

½ stuk(s)

Rode ui

25 gram

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Kalfsburger

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

¼ bag(s)

Kappertjes en augurken

40 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¼ el

Honing

½ el

Mosterd

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5084 kJ
Energie (kcal)1215 kcal
Vetten64 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels10 g
Eiwitten49 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Oven
Snijplank
Dunschiller
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Snijden en spek bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van de ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de mini-romatomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.