Dit gerecht zou niet misstaan op het menu van een Britse pub. De burger heeft lekker veel pit dankzij de groene peper. Ben je niet zo'n fan van pittig eten? Wees dan wat voorzichtiger met de peper of laat deze helemaal weg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Bruine ciabatta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
200 gram
Aardappelpartjes
1 tl
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Tomaat
⅓ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Groene peper
50 gram
Gemengde sla
1 stuk(s)
Half-om-half hamburger
(Bevat Gluten, Eieren Kan bevatten Soja, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd)
25 gram
Piccalilly
(Bevat Gluten, Soja, Mosterd)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Honing
2 tl
Mosterd
2 tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de ciabatta 5 - 7 minuten in de oven. Verdeel ondertussen de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en meng met de gedroogde tijm en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak de aardappelpartjes 17 - 22 minuten in de oven, of tot ze gaar en krokant zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in dunne plakken. Snijd de groene peper in dunne ringen.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, de mosterd en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de gemengde sla, de tomaat en de komkommer.
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de burger, samen met de groene peper, 3 – 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Verlaag het vuur en houd de burger warm in de pan.
Snijd de ciabatta doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje van de salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken pepers en schenk het bakvet over de burger.
Verdeel de aardappelpartjes en overige salade over de borden, serveer met het broodje hamburger en de rest van de piccalilly.