Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
2 plak(ken)
Ontbijtspek
30 gram
Rucola en veldsla
1 bol(len)
Burrata
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Gedroogde vijgenstukjes
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
¾ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] roomboter
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten met de knoflook, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 10 - 12 minuten in de oven.
Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1 el roomboter per persoon in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de ui toe en bak 10 minuten. Blus af met per persoon: 1/2 tl suiker en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Zet het vuur uit en laat staan tot serveren.
Haal de ontbijtspekplakjes los en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak het ontbijtspek in 10 - 12 minuten krokant in de oven. Meng in een kleine kom de groene pesto met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon.
Snijd het broodje in kleine blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de broodblokjes krokant. Voeg wat extra olijfolie toe als de croutons te snel bruin worden. Breng op smaak met peper en zout.
Haal de cherrytomaten uit de ovenschaal en leg ze in een saladekom. Meng de cherrytomaten met de salademix en de pestodressing. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd het basilicum grof en meng door de salade. Verkruimel het krokante ontbijtspek en houd apart.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de gekaramelliseerde ui, de vijgenstukjes en de croutons. Leg 1 burrata per persoon in het midden van de salade. Verdeel de krokante spekstukjes over het geheel. Besprenkel tot slot met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/4 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.