Wist je dat kikkererwten wel 4 - 5 keer meer vitamine E bevatten dan andere peulvruchten? Dit beschermt jouw lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ blik(ken)
Kikkererwten
½ head
Lollo biondo
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
½ stuk(s)
Wit tarwebroodje
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ei
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Dikke friet met schil
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1.25 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over de helft van een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Scheur het broodje in stukken en voeg toe aan de kom van de frieten. Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout toe en meng goed.
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Leg in een kom en voeg per persoon: 1/4 el olijfolie per persoon en de BBQ rub toe. Breng op smaak met peper en zout. Plaats de kikkererwten bij de friet in de oven en bak 20 minuten mee, of tot ze goudbruin en krokant zijn.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de stukjes brood toe aan de bakplaat met kikkererwten en friet en bak de laatste 10 minuten mee. Rasp of snijd de parmigiano reggiano fijn.
Meng in een saladekom de knoflook, 2/3 van de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl mosterd en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaten en komkommer toe en meng goed.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mayonaise. De overige mayonaise is lekker door een salade de volgende dag.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Top af met de overige kaas en serveer met de frietjes en de overige mayonaise.